tisdag 8 mars 2011

Vinterkappa

Jag bara måste få visa denna kappa som jag sydde i julklapp till mina små brudar. (Jodå de har fått varsin även om jag bara har med den ena på bild ;o)

Jag gick och klämde och kände på detta mysiga (men inte helt billiga) fuskpäls-tyg hos Nea Nobelle om och om igen under symässan i höstas. Sen gick jag hem och grubblade lite till innan jag till slut beställde tyget och sydde ihop dessa små mirakel till kappor.

Fuskpäls invändigt och guldmönstrad fuskmocka utvändigt! Jag gjorde "råa" sömmar för att få lite mer pälskänsla även på utsidan och jag gillar verkligen effekten av det. Himla enkelt var det att sy också eftersom man inte behöver kasta några kanter utan bara klippa till delarna och sedan sy ihop med raksöm :o)

Det roligaste var  ändå att tjejerna inte anat något utan att jag hade lyckats med att sy på kvällar och sedan plocka undan ordentligt efter mig så att de inte skulle ana något (de hade ju sett hur jag gick och kollade på tyget på mässan, så jag var rädd att pälsludd kring symaskinen skulle avslöja mig...)

Mönster:
Ottobre 6/2009

Material:
Fuskpälsen Malasia hos Nea Nobelle

Bäst just nu:
Det är fettisdagen och jag har fått mig en semla (till)
(de som känner mig vet att det är långt ifrån min första för året...)
:o)
Sämst just nu:
Att min envisa rossliga hals och känningar i bihålorna vägrar ge med sig...


2 kommentarer:

  1. Sååååå najs!
    Verkligen fantastiskt fina! Har de använt dem mycket? Passa på nu innan våren kommer! ;-)

    SvaraRadera
  2. C använder sin så fort vi ska iväg och hon inte ska till skolan. :-)
    S däremot har inte använt den förutom i en del lekar inomhus... man blir inte riktigt klok på vad som kommer funka och vad som inte gör det ;-) (Tur ändå att jag tog i och gjorde S:s ärmar ganska långa så att den fungerar i storlek åtminstone en vinter till...) *ler*

    SvaraRadera