söndag 11 augusti 2013

Krokodil-tofflor

Det har blivit mycket stickat och virkat i sommar (lite snällare mot ryggen än att sy) samt att man kan sitta kvar och vara med resten av familjen samtidigt och socialisera (eller se på TV). :o)

Dessa tofflor har legat i malpåse ett tag. De påbörjades under våren men avstannade helt när en och en halv sula var klara... Det var bara sååååå tråkigt att virka sulan, och jag hade helt fel storlek på virknålen så jag var tvungen trixa och fixa för att kompensera för det och få en tillräckligt stor sula... (Jag ska ALDRIG mer skippa att sticka/virka provlappar för att kolla stickfastheten!!!!)

Hur som helst var vi en vecka uppe i Lofsdalen på semestern och då lyckades jag avsluta min fina virkade kofta (som kommer bloggas framöver) och insåg att jag var tvungen att ta tag i dessa tofflor om jag inte skulle sitta sysslolös de dryga 5 timmarna hem i bilen!

Sagt och gjort. Färdigställde sulorna och skulle börja på fotdelen kvällen innan vi skulle åka hem. Men jag kunde för mitt liv inte begripa hur man skulle beté sig för att få till den "randiga" struktur det skulle vara... Mutter, mutter och frustration över att inte få till det...

Senare på kvällen när alla andra sov och jag själv inte kunde släppa att jag gett upp virkningen började jag surfa på internet och youtube... Tog säkert 3 minuter innan jag hittade en instruktionsvideo och polletten trillade ner... Ahhhhhh... Var det SÅÅÅÅÅ enkelt... Resan hem var räddad och ett par dagar senare var tofflorna klara :o)

Visst är det snygga knappar!!!
Ps: Stenen är hemburen från en av topparna i Lofsdalen... (Men INTE av mig :o)
Snyggare toffelmodell är svår att hitta :)

Sulorna virkades i dubbelt garn medan fötter och skaft virkades i enkelt garn (och en större virknål...). Jag har också tänkt köpa sån där 3D-färg som finns på Panduro och sätta på undersidan så att de inte blir så halkiga! Det tror jag kommer bli riktigt bra :o)

Men på grund av mitt val av garn och storlek på virknål så blev tofflorna för små för C som beställt dem, men jag hoppas att S kommer använda dem istället. Håller nu på med ett par till i ett grön-gul melerat Opalgarn som kommer kunna passa C (fast nu är jag istället osäker på om färgen får ok från henne...) om inte, så kan jag ha dem själv :o)

Material:

Rauma garn - Gammelserie, 2 tråds. Färg 405

Finaste knapparna från Tusenideér

Mönster:

Från Bonnita Pattern. Finns att köpa på Ravelry

Bäst just nu:

Hela blundern med för små virknålar och dubbelt garn i sulorna gav i alla fall en väldigt rejäl sula. Mer som en sula än som en tjock-socka, så det är jag väldigt nöjd med trots allt! :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar