onsdag 17 juli 2013

Sommarstickat

Detta mönster och garn var ett rent impulsköp. Jag och min mamma var i min lokala garnshop i helt andra ärenden när jag såg denna klänning uppstickad (i en ljusblå variant) och föll som en fura för den!!! Underbart att man kan bli så blixtförälskad :o)

Detta var då för ungefär ett och ett halvt år sedan (om jag kommer ihåg rätt). Glad i hågen påbörjade jag klänningen kring påsk och stickade ivrigt i ett par månader men insåg snabbt att jag var för sent ute att få den färdig till den sommaren. Samtidigt som den insikten sjönk in hittade jag ett mönster på virkade bikinibyxor och klänningen hamnade i malpåse...

Lite andra stick/virkprojekt avklarades när jag före jul kom på att jag skulle fortsätta med klänningen (så att det skulle finnas en rimlig chans till användning 2013... I maj började jag känna att jag skulle hinna, och jag och min äldsta dotter slog vad om att ha den klar till hennes födelsedag i början av juni. Två veckor senare inser jag att jag stickat hela oket fel och fick repa upp 15 cm!!! :( Till min dotters stora glädje vann hon vadet (valfri glass i valfri butik) och jag fick gneta på ytterligare ett par veckor, men fick den faktiskt klar till midsommar. Både blockad och alla trådar fästa! :o)

Mönstret är uppdelat i tre partier. Man börjar längst ner med att sticka så att man får en plisserad känsla.

Därefter kommer partiet med resår:

Och så till sist överdel och ok med hålstickning:

Det var här på oket det blev knasigt när jag började ta in för raglan-skärningen.. Uppenbarligen minskade jag med två maskor från "framstycket" hela tiden istället för en maska frå "framstycket" och en från "ärmen"... Resultatet blev en raglan-skarv som gick mot min haka snarare än axeln... Inte snyggt och helt fel!!! ;o) Så det var bara att göra om och göra rätt och nu sitter den som en smäck! :o)

Väldigt kul stickning även om det tar tid när man stickar med så tunt garn och tunna stickor. Tydligen blev jag inte avskräckt då jag hittat ett nytt klänningsmönter jag vill sticka... Även det med stickor 3 mm enligt mönstret...

Material:

Marks & Kattens ECO Baby Bomull

Rundstickor 3,5mm (ska vara 3mm enligt mönster, men då jag stickar relativt fast måste jag gå upp en halv storlek...)

Mönster:

Marks & Kattens 12025 (men skippade blommor och midjeband)

Bäst just nu:

Jag är mitt i semestern och vi har hunnit med lugna dagar här hemma samt en helg på High Chaparral! Mycket trevligt! Jag har hunnit delta i em Mystery KAL (resultatet kommer framöver här på bloggen, men finns redan på Ravelry för de intresserade, heter Angishorna där också). Min kofta jag virkar på är det bara ärmarna kvar på så jag har börjat söka efter nästa projekt... På syfronten ligger en halvfärdig pyjamas till en kompis och väntar... Mer om den en annan gång... :o)

Sammanfattning: Life feels good!

Kram!

 

2 kommentarer:

 1. Sååå snygg. Bra jobbat och tänk den som skulle kunna rå hem ett sånt projekt. Iaf inspirerad nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! :o)
   Det gäller att träna på sitt tålamod *ler*

   Radera