tisdag 25 oktober 2011

Massor av mössor...

Gula, bruna och gröna mössan är sydd med två sidsömmar medan den svart/vita är sydd med bara en sidsöm.


Det är höst, börjar bli lite kyligt och då är det ju mössan en väldigt kul present att ge bort istället för t.ex. en blomma när man hälsar på sina vänner och bekanta.


För någon vecka sedan var jag och mina tjejer på en norrlands-weekend och då passade vi på att ge hela familjen vi bodde hos varsin mössa :o)

Lillebror fick fina gula flodhästar, storasyster svart/vita elefanter, mamma brun/vita elefanter och pappa  grön/vita elefanter.


Helgen före den resan hade vi middagsbesök av kompisar från de södra förorterna och när gästerna så artigt frågade om de kunde få se hur en overlock-maskin fungerar (vet inte om de egentligen var så intresserade, men jag var inte sen att släpa ner dem i mitt syrum :o). Som exempel på vad man kan sy, gjorde jag helt sonika en mössa till dottern i familjen. Hon fick själv välja bland de tyger jag hade hemma och då valde hon detta uggle-tyg...


Denna ugglemössa är sydd med två sidsömmar.

Nu är det ju så att ordspråket "Skomakarens barn går oftast barfota" ibland är alldeles för träffande. Efter att ha sytt mössor till vänner och bekanta påpekade mina döttrar att de också ville ha varsin. Javisst säger jag glatt... fast inte just nu, jag ska bara... och så går veckorna... Visst är det märkligt hur svårt det ska vara att ta tag i att fixa till sina egna ibland. Nu behövde de faktiskt inte vänta alltför länge denna gång, utan två veckor efter beställningen så var faktiskt deras mössor klara :o)


Mina brudars mössor blev med bara en sidsöm, dvs lite mer pös upptill.


Mönster:
Kokalal men med lite modifieringar ;o)
Hälften av mössorna är sydda med två sidsömmar medan den andra halvan är sydd med bara en sidosöm (mönstret utklippt vid vikt tyg). 
Mössorna med två sidsömmar blir lite "plattare" medan de med en söm blir lite pösigare.

Material:
Bruna och gröna elefanter (interlock), bruna elefanter (jersey), gula flodhästar (interlock) och ugglor (jersey) från Jofotex.
Svarta elefanter (interlock) från Znok.

Bäst just nu:
Att jag efter denna något hektiska vecka (med halloween-party på skolan (med övernattning för den äldsta), konferens för maken i början av veckan, konferens med mitt jobb i slutet av veckan och däremellan skjutsningar till simskola, dansskola och dansskola) ska åka ner till Skåne över helgen med hela familjen och njuta av havet :o)

2 kommentarer:

 1. Snygga! Jag har sett både lillasyster och storasyster ha dem på.
  Håller med om att det blir lite olika stuk på dem beroende av vilket sätt man väljer att sy dem på. Kul att en söm kan göra så mycket! Vill kan ha häng är det snyggare med en söm, men om mössan ska vara lägre är det nästan snyggare med två sömmar. Eller nåt!
  Kram!
  //Thea (kokalal)

  SvaraRadera
 2. Kunde inte kommenter inlägget om dregglisarna men dom var ju superfina. Och praktiska :-) Nästan synd att man inte någon så liten som behöver sådana ;-)

  SvaraRadera