onsdag 7 september 2011

Mjuk manchesterkavaj


För ca två år sedan var jag och min mamma och frotterade oss på Tygvaruhuset i jakt på ett fint tyg till en klänning som hon skulle sy (hon hittade också ett tyg som sedermera blev en väldigt fin klänning som användes vid opera-föreställningen den var planerad till). Själv hittade jag ett fantastiskt mjukt krossad manchester som även fanns med att broderat mönster på. Jag hade länge gått och funderat på att sy en mer vardags kavaj och kunde inte annat än tycka att detta tyget skulle bli perfekt för det ändamålet.

Kavaj i mönstrad manchester medan slaget är i "vanlig" krossad manchester.

Jag är väldigt nöjd med den lite grova men ändå nätta knappen.

En riktig kavaj har naturligtvis ett fint fodertyg också :o)
Jag köpte broderad manchester för att ha till större delen av kavajen, men slaget ville jag ha i icke broderad. Jag är väldigt nöjd med resultatet förutom att jag gjorde den en knapp storlek för stor... Den fungerar att använda men jag stör mig på att den inte sitter riktigt så bra som jag hade hoppats. Det blir ju inte bättre av att döttrarna klart och tydligt deklarerade att "Den sitter mycket snyggare på provdockan än på dig!" Det är från barnen man får höra sanningen... *ler* Men ni får avgöra själva för här kommer en bild även på mig :o)


Som ni ser varierar färgen på kavajen på väldigt mycket beroende på i vilket ljus den är fotad. Jag tycker att den går mer åt det gröna hållet än det bruna men det är svårt att visa med de här bilderna... Den är liksom en obestämbar grön-brun färg...

En kavaj är ju alltid en kavaj, och det är ju lite trixigt att sy men jag tycker att det är så himla skoj. :o) Just detta mönster var lite svårt att följa då beskrivningarna inte var så utförliga och bilderna var rent ut sagt dåliga. Som tur är har jag ju hunnit sy ett par kavajer tidigare och det är ju ungefär samma tillvägagångssätt så med det i bagaget gick det riktigt bra.

Material:
Smalbandig krossad manchester (med och utan brodyr)
Foder samt knapp. Allt från Tygvaruhuset

Mönster:
B4610 från Butterick

Bäst just nu:
Att jag och mina goda grannar börjat ha syjunta. Hur trevligt som helst Tack tjejer (eller var det tanter *ler*)

Sämst just nu:
Att jag tycker att kavajen blev lite för stor... :(

6 kommentarer:

 1. Riktigt snygg kavaj!!! Tyget var fantastiskt vackert. Du är otroligt duktig på att sy.

  Förstår om du stör dig på att den känns lite stor. Ser man på bilderna så ser den ut att sitta perfekt. Tror det är bara du som ser och känner det. Jag vet precis hur det är, det är svårt att sluta störa sig. Men försök att släppa det och njut istället av din extremt snygga kavaj och va stolt över dig själv som sytt den!
  Ha det bra! Kram Marit!

  SvaraRadera
 2. Jösses så snygg! Du är verkligen duktig! Jag tycker den ser ut att passa perfekt, men det där känner man bäst själv. Kram!

  SvaraRadera
 3. den är ju supersnygg! Var stolt!

  SvaraRadera
 4. Vad du är duktig! Kavajen är jättesnygg och den ser ut att sitta perfekt. Kram Sonja

  SvaraRadera
 5. Oj,redan hunnit så mycket! Jag tyckte kavajen var mycket snygg.Duktig är du!

  SvaraRadera
 6. Vad snälla ni är. Jag hade faktiskt kavajen på jobbet idag, och så länge jag inte knäpper den fungerar det ok med storleken :o)
  Den är så himla mjuk och skön att ha på sig så jag får helt enkelt komma över min lilla issue med den *ler*

  SvaraRadera