tisdag 16 augusti 2011

Förklädesfavorit i repris

 

Det förra förklädet fick min kära granne (hon är så fin när jag ser henne genom köksfönstret ;o) Jag insåg medan jag sydde det att det skulle vara perfekt på henne, och det var det verkligen. Samtidigt insåg jag ju att jag ville ha ett förkläde själv också och började naturligtvis klura på  hur det skulle kunna tänkas se ut... 

Då jag inte tycker om att behöva hänga förkläde runt halsen ville jag bara göre den nedre delen och helt enkelt skippa resten. Sagt och gjort så åkte jag till Panduro för att frossa i söta Tilda-tyger. Resultatet blev väldigt mycket rosor insåg jag när jag kom hem. För att få en lite bättre balans i intrycket satte jag in en vit kant i midjebandet (det blev helt enkelt lite FÖR mycket rosor på varandra annars...)Jag tycker verkligen om detta förklädesmönster. Jag tror att jag tycker det är så kul med alla volanger eftersom jag aldrig skulle bära det som vanliga kläder, men som förkläde tycker jag att det är superfint! :o)

Någonting att tänka på är dock att inte köpa de färdigklippta tygbitarna som finns hos panduro då de bara är 50 x 75 cm stora. För att få till alla volanger här måste man ha 150 cm breda tygbitar... Själv fick jag lösa det med en söm mitt fram på alla tygbitar eftersom det är så himla lätt att vara efterklok istället för för-klok (det kändes helt klart enklare att bara stoppa med sig färdiga bitar hellre än att börja mäta och klippa till från de stora rullarna... men då får man sota för att man är lite lat av sig... *ler* )

Det här syprojektet fick ett litet, litet bonusprojekt. När jag plockade fram kameran för att fota till denna blogg upptäckte jag nämligen att påsarna med "Silica" som vi har i vår kameraväska för att suga upp fukt i densamma hade gått sönder och att alla silikonkulor låg lösa. Hips vips hade en bit av myggnätet till en gammal barnvagn blivit en påse silikonkulor. Denna borde klara smällarna bättre än de papperspåsar som kulorna låg i förut!  :o)


Material:
Tildas bomullstyger från Panduro
Vågigt band ifrån Panduro

Mönster:
Samma som till förklädet publicerat i juli fast jag struntade i den övre delen

Bäst just nu:
Det känns faktiskt roligt att vara tillbaka på jobbet efter en fantastiskt skön sommar. Har hunnit jobba i två veckor drygt och det känns riktigt inspirerande, hoppas den känslan håller i sig ända fram till jul! :o)

Sämst just nu:
Att min blogg-länk inte blir uppdaterad på mina vänners sidor... Hoppas det går bättre den här gången än med väst-inlägget förra veckan som verkar ha hakat upp sig totalt... :o/


1 kommentar:

  1. Grannen känner sig väldigt fin också! :-) Tack igen! Kram från Camilla

    SvaraRadera