torsdag 7 juli 2011

Nyinredd syhörna och charmigt förkläde :o)


 Äntligen är syhörnan användbar igen! Det saknas fortfarande en hylla eller två och gardiner men den är helt klart fungerande *ler*


Halva gillestugan är "min", i mitten står tillklippningsbord, vid fönstret symaskinsbordet och till vänster bakom pianot finns byråar för tyg- och mönsterförvaring!Att symaskinerna matchade tapeten var faktiskt mer slump än skicklighet... tro det eller ej :o)
Eftersom det varit stor torka vad gäller att underhålla mitt pyssel och sy-begär, mottogs en regnig start av semestern med ett STORT leende. Tre timmar ostört i syhörnan varje dag under de två första semesterdagarna måste ses som riktigt bra. Att jag faktiskt var ensam hemma med tjejerna gör att jag är än mer imponerad över detta faktum :o). Tjejerna pysslade på med egna aktiviteter på övervåningen och jag grottade ner mig mitt syprojekt... Alla var glada och nöjda (men lunchen blev liiiite sen, då jag tappade koll på tiden ;o).


Resultatet av dessa ljuvliga dagar blev detta fantastiskt söta förkläde! Det är faktiskt en sats som jag köpt på Panduro, där alla tyger, spetsar och band följde med tillsammans med mönsterbeskrivningen. Det är otroligt många detaljer med spetsar och rynktrådar mm mm... den var helt underbar att sy. Eftersom man inte behöver särskilt stora tygbitar är kan det inte vara svårt att plocka ihop delarna från stuvlådan hemma så det kan ju hända att det blir något till förkläde när andan faller på *ler*. 

Mönster och Material:
Sats från Panduro (men ingenting passerar denna damen utan att få lite personlig touch där jag inte riktigt håller med beskrivningen av hur saker och ting ska sys...)

Bäst just nu:
Jobbar man med så färgglada tyger kan man inte bli annat än på bra humör, särskilt i kombination med att få vräka omkring i nyinredd hörna :o) 

Sämst just nu:
Ingenting! Njuter i stora lass av ledigheten och att inte känna några måsten :o)

3 kommentarer:

 1. Vad fint du har det i din syhörna! Och så mycket fina saker du gör!

  SvaraRadera
 2. Det var en fin syhörna och fina saker gör du.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, bruden! Jag lånar gärna mönstret vid tillfälle :-)

  Kram från Camilla

  SvaraRadera