måndag 12 september 2011

Elefanter även till stora tjejer


När jag fick syn på detta elefanttyg hos Jofotex började hjärnan febrilt fundera på vad jag skulle kunna sy till tjejerna. Kom inte på något klockrent då de inte alltid är så förtjusta i denna 70-tals look och inte heller i de lite mycket mönstrade tygerna... Tjejerna börjar helt enkelt bli lite större och finner sig inte i sin mors olika nycker om vad som är fint :o)

Men jag kunde ju inte låta bli att köpa tyget. Det är ju bara så fantastiskt fint! När jag väl fick hem det tog det inte många minuter innan jag bestämt mig för att detta var ett alldeles ypperligt tyg för att sy en tröja till mig själv. För att dämpa den en aning och inte vara alldeles fullklottrad av elefanter ville jag ha en tröja med raglanärm där bara framstycket har mönstrat tyg. Jag toppade allt detta med att sy med vit tråd för att bryta av lite mot det bruna.


Jag är grymt nöjd med resultatet även om lördagens sömningstimmar övertygade mig om att jag måste skaffa mig en cover-maskin med tillhörade kantbandare... Kan med andra ord bli en lite dyrare tröja än vad jag först trodde *ler*


Tröjmönstret jag använde är egentligen en helt vanlig tröja med vanlig ärm, men tack vare Thea och vår mysiga syjunta fick jag hjälp att rita om mönstret till en raglan. Supertack Thea! Tur att man har vänner som gillar mönsterkonstruktion :o)

Mönster:
Ottobre design 303 stl 36, fast med omritad ärm

Material:
Mörkbruna elefanter från Jofotex
Mörkbrun enfärgad jersey från JNY design

Bäst just nu:
Att jag fått komplimanger för min coola tröja utan att folk har vetat att det är jag som sytt den! Det känns så roligt ända in i själen *ler stort*

2 kommentarer:

  1. Superfin! Då är födelsedagsprsenten till mig klar ;-)

    SvaraRadera
  2. Att du hinner med allt! Bra att du unnar dig att läsa lite också. Det tror jag är völdigt avstressande. Kram Mamma

    SvaraRadera