tisdag 26 april 2011

VårmössorDå min systerdotter visade sig vara en väldigt mösstokig liten tjej, tänkte jag att hon skulle få en söt liten mössa som matchade tröjan och byxorna hon fått. På samma sätt blev det med storebror som ju fått en traktortröja och därför fick traktormössa.

I samma veva som jag gjorde dessa två mössor fick jag nys om att grannen var på jakt efter vår-mössor till sina barn och erbjöd mig raskt att sy varsin även åt dem. Eftersom jag är så sjukt förtjust i de petrol-blå elefanterna blev det ytterligare en sån. Sen visade det sig att storebror även i denna familj tyckte att det var kul med traktortyget. Så summan av kardemumman blev en likadan uppsättning med elefantmössa till lillasyster och traktormössa till storebror :o)

Mössorna är så himla lätta att sy. Kolla in beskrivningen hos Gekko eller KokaLal.

Mönster:

KokaLal (fast jag har ju inte kunnat låta bli utan jag har ändrat lite på rundningen och höjden och att jag bara syr söm mitt bak...)

Material:
Elefanter från Znok design
Grön Jersey med vita fordon från JNYdesign

Bäst just nu:
Att det tydligen varit många föräldrar och pedagoger på förskolan som gett komplimanger och undrat varifrån de fina mössorna var. Sånt värmer otroligt!! Tack!

Sämst just nu:
Att man trots det underbara vädret måste jobba om dagarna ;o)

1 kommentar:

  1. Kanske glömt bort att säga det men mössorna har fått mycket beröm på dagis! /Lina

    SvaraRadera