onsdag 20 april 2011

Converse i miniformat

En vän till mig tog med sig en nyutgiven tidning och undrade om jag ville kolla i den (tack så mycket för introduktionen M!). Tidningen heter "Underbara idéer" (utgiven av Drömhem och trädgård) och den gör verkligen skäl för sitt namn. Vilken underbar tidning! Alldeles full av härliga pyssel. Allt från att sy, sticka, virka till att återanvända diverse saker för allt möjligt annat pyssel. Ett måste för alla pysseltokiga där ute!!!

 

I denna tidning fanns ett mönster på små virkade Converse-skor. Jag kunde inte motstå utan satte mig ner en kväll och började virka. Resultatet blev dessa små bruna skor och jag tycker att de är för söta. Lite pyssliga att få till men det är faktiskt riktigt roligt att virka.

 

Eftersom jag inte är en hejare på att virka var Drops hemsida oumbärlig med sina små virkskolor. De är himla pedagogiska med bilder så att man förstår hur de olika typerna av maskor ska göras.

 

Den blivande ägaren av dessa skor har ännu inte tittat ut i ljuset men vilken dag som helst händer det nog. Kan knappt vänta med att skicka dem :o)

 

Mönster:
Underbara idéer 1/2011

Material:
Marks & Kattens Bianca (100% merceriserat bomull)

Bäst just nu:
Att jag har några dagar ensam hemma och njuter i fulla drag av tystanden :o)

Sämst just nu:
Att man trots det underbara vädret måste jobba om dagarna ;o)

 

5 kommentarer:

 1. Svimmade lite när jag såg dom. Sjukt coola!

  SvaraRadera
 2. Apcoola. Skitsnygga. Döhäftiga. Bara att döööö för!

  Tack för tidningstipset. Måste absolut skafa hem en sån!
  //Thea (Kokalal)

  SvaraRadera
 3. Hah! Vad grymt, riktigt fräscha Converse skor i stickat material. Det där gillar jag!

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarerna. Jag är faktiskt sjukt nöjd med dem och den lille killen har nu tittat ut och skorna är hos sin rätta ägare... :o)

  SvaraRadera
 5. Åh, vilka fantastiska skor, ett par sådana vill jag också göra till min lille plutt. Tyvärr har jag problem med att hitta tidningen där mönstret finns. Jag hittar inget ställe på nätet där jag kan beställa den, och den finns inte på mitt bibliotek, så jag tänkte att jag skulle fråga dig, skulle det vara möjligt att få en kopia på mönstret i tidningen du har, om du har kvar den? Du får gärna posta en sådan till mig, Jenny Skoglund, Idsjövägen 3, 82440 Hudiksvall i så fall. Hoppas att jag inte ber om för mycket...

  SvaraRadera