onsdag 4 maj 2011

Stickad favorit

 
 

Denna väst har blivit så otroligt välanvänd! Helt klart det bästa jag stickat till mig själv hittills :o)

 

Jag var lite tveksam till att hoppa på ett stickmönster med fätor och bollar, kändes helt enkelt som om det var en alldeles för stor utmaning och att jag inte skulle klara det... men påhejad av syster och mamma gjorde jag ett försök ändå och det gick ju hur bra som helst. Man måste våga försöka!

Eftersom jag tillhör sorten som lätt blir uttråkad av ett stickarbete när det känns som om man måste börja från början när man ska börja på framstycken när man äntligen gjort klart bakstycket, räknade jag om mönstret och stickade framstycke+bakstycke+framstycke i ett enda stycke istället för att sticka i tre omgångar. Jag tycker det är så härligt när man kommer upp till ärmhålen och man vet att man bara har slutspurten kvar (dessutom blir det mycket färre sömmar som ska sys i efterhand!) :o)

 

Jag använder oftast bara en knapp på den här typen av västar så då tyckte jag det var snyggare att bara sätta dit en också (och inte de 6 knappar som skulle vara enligt mönstret)!

 

Det var pilligt men riktigt roligt att sticka flätorna och jag tycker den är sååå skön. Jag skulle bara vilja ha gjort den aaaaningen längre, men jag ids inte repa upp för att fixa så då kan det ju inte vara så farligt ;o)

 

Mönster:

Allt om handarbete 6/2009

 

Material:

Garnet Palma (53% Bomull, 33% Viskos och 14% Lin)

Helt fantastiskt garn att sticka med!

 

Bäst just nu:

Att jag förhoppningsvis har fått bukt på min tand som inte gillade den första lagningen (i januari) utan envisades med att göra fruktansvärt ont när jag försökte tugga på den sidan... Efter diverse försök att få ordning på den har jag idag borrat om hålet och hoppas att tanden blir gladare av det :o)

 

Sämst just nu:

Att vår-sommaren plötsligt försvann och det blev så fruktansvärt kallt igen...

 

4 kommentarer:

 1. Ja, den är galet fin! Jag är så avis!

  Hoppas Angi-renoveringen gått bra! :-)

  SvaraRadera
 2. Västen är verkligen superfin!

  Kram från Camilla

  SvaraRadera
 3. Jag har faktiskt inte stickat flätor än så det finns kvar på "projektlistan" :-) Det blir ju extra roligt när man blir så nöjd så man använder det man gjort mycket! Nu måste väl värmen vara tillbaka hos er igen /Lina

  SvaraRadera
 4. Vilken superfin väst! Jag har tyvärr inte tålamod att sticka, jag ger upp varje gång, men jag ska tipsa mamma!

  SvaraRadera