lördag 21 maj 2011

Sommarklänningar


Eftersom mitt syrum ännu inte är iordning efter renoveringen av sutterängplanet så kommer här ett inlägg med klänningar som varit klara ett tag (nästan ett år faktiskt). Jag har ju bloggat om ett par andra velour-klänningar tidigare och tygerna till alla klänningar köptes i Luleå förra sommaren när jag var och strosade på Ohlssons tyger där. Jag trodde att systrarna skulle välja olika färgvarianter, men så blev det inte utan båda ville ha detta söta lime-gröna tyget med små blå blommor.

De blev klara kvällen före ett dop där tjejerna skulle hjälpa till framme vid dop-funten så de lyste upp kyrkan väldigt fint med dessa på sig :o)

Klänningarna är verkligen lättsydda och det är ingen skillnad på fram och bak på dem så det är svårt att göra fel *ler*. Mönstret är från KokaLal och de är faktiskt sydda i samma storlek bara att den äldsta fick en längre variant... 

Mönster:
Singoallaklänningsmönster från KokaLal

Material:
Mönstrad velour från Ohlssons tyger

Bäst just nu:
Vädret! Man kan ju inte annat än må bra med sånt här väder :o)

Sämst just nu:
Den fullspäckade vecka som hägrar kommer bli både rolig och jobbig...
Det är resor för både mig och maken samt teaterföreställning på skolan samt två dansuppvisninger... Mitt i allt detta ska jag också hinna med ett besök hos kiropraktorn... :o)

3 kommentarer:

  1. Dina döttrar har bra smak! Jag gillar också det limegröna velourtyget!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det ett härligt tyg :o)

    SvaraRadera
  3. Ebba har vuxit i sin klänning nu så den används flitigt :-) /Lina

    SvaraRadera