onsdag 17 januari 2018

Semele

För nästan fyra år sedan när jag fyllde 40 fick jag ett fantastiskt garn från Madeline Tosh tillsammans med mönstret till sjalen Semele av mina föräldrar och syskon (plus en kurs i att designa egna stickmönster)!!

Ivrig att få sticka denna fina sjal började jag på vår utlandssemester till Turkiet det året. Eftersom det är mycket spetsstickning till en början var det perfekt att sitta med musik i öronen vid poolen och räkna maskor 😄De första löven klarades av under semestern men sedan tog det stopp. Det var helt omöjligt att fokusera på att räkna maskor på hemmaplan...

Året efter åkte vi till Mallis... och Semele fick följa med 😃. Även denna vecka med ljudbok i öronen vid poolkanten gav lite resultat!Ungefär en tredjedel klar efter resan till Mallis! Men efter denna semester blev detta arbete liggandes i sin påse i två år, innan jag lyckades ta tag i det igen...

Det var faktiskt ännu en tripp till Mallis och årets utmaning med min syster att rensa i garnförrådet som gjorde att jag tog tag i den igen och bestämde mig för att inte ge upp förrän den var klar! 

Ihärdigt stickande sedan i slutet av maj gav så resultat och nu är den klar!!! ❤❤❤
På bilderna ovan är den fortfarande inte blockad och jisses vilken skillnad det blev efter. Löven kom fram och hela själen liksom vecklade ut sig och blev såååå mjuk!!!
Mönster:
Semele, finns att köpa på Ravelry här

Material:
Detta fantastiska garn "Tosh Merino Light" från MadelineTosh

Bäst just nu:
Att den blev klar lagom till hösten och att den är så stor och mysig att krypa in i!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar