måndag 7 augusti 2017

Stickhelg på Marstrand

Jag och min syster hade bokat in oss på ett event som heter Stickfest i Väst och som i år gick av stapeln på Hotell Maritim på Marstrand utanför Göteborg!


Full av förväntan inför en hel helg med stickning, träffa nytt folk och framför allt få umgås med min syster satte jag mig på flyget från Arlanda till Landvetter! Döm om min förvåning när det visar sig att just mitt bagage (plus bagaget för en kille som flugit från Abu Dhabi) inte kom med flyget!
Jag hade ju packat ner alla mina stick-saker där för att inte riskera något i säkerhets-kontrollen... 😞


Efter en viss väntan fick jag veta att man skulle komma ut med väskan när den dök upp på Landvetter men de kunde inte tala om när... Jag fick ett litet övernattningskit och sedan var det bara att sätta sig på bussen där jag sammanstrålade med min syster för att ta oss ut till Marstrand. Lite snöpligt att sitta på en välkomstmiddag där 100% av alla andra sitter och stickar... Som tur var fick vi en lite "goody bag" så att jag kunde börja på ett par strumpor...
På lördagen hade vi bokat in oss på en kurs i sticktekniker som Lisa Bomble höll i. Mycket kul att få höra både nya saker och också en del bekräftelser på egna teorier :)
Kring lunch tog jag och syster en promenad på ön...
... och kring 13 kom så ÄNTLIGEN min packning och jag kunde byta om till lite fräschare kläder och ta fram den stickning jag hade planerat att jag skulle göra under helgen, nämligen en "Spindrift Shawl". Garnet hade jag köpt på Syfestivalen ett par år tidigare och detta var därför mitt tredje arbete i att rensa i garnhyllan hemma enligt vår (min och min systers) nyårsutmaning för 2017 ( #stickutmaning2017 på Instagram)Eftersom halva helgen gått innan jag fick fatt i min stickning kom jag så klart inte så långt som jag hade hoppats, men ett par veckor senare var den klar!Ett enkelt mönster som gav en lagom stor sjal och garnet var så fantastiskt härligt att sticka i. Så himla mjukt och jag älskar färgerna som ger mig en känsla av sommaräng (Färgerna på vissa foton gör den inte riktigt rättvisa...)!! ❤❤❤


Summeringen av helgen var att det var riktigt häftigt att vara på samma ställe som 200 andra stickfantaster där majoriteten har på sig egna stickade plagg och alla pratar stickning och mönster och garner non stopp! Jag kommer helt klart göra om det, med enda skillnaden att jag kommer kosta på mig ett par kurser till, var lite för lite med endast en. Finns så mycket kul att lära sig!

Sjalen är jag sjukt nöjd med! Väldigt mjul och lagom stor att kunna ha under en jacka eller bara som den är 😃


Mönster:
Spindrift Shawl av Helen Stewart

Material/garn:
Manos del Uruguay Silk Blend (färg 8486) (70% Merin, 30% Silke)

Bäst just nu:
Svensk sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar