söndag 5 oktober 2014

Ulligt helgpyssel

Fick tips om dessa söta får-hållare till kaffekoppen av Stickpodden i deras senaste nummer. Visade dem för min lokala garnbutik och vi kom överrens om att jag ska översätta mönstret och sedan ha en liten work shop på våra stick-café närmaste veckorna!

Jag ville provsticka mönstret så att jag inte lurar de andra att göra något galet, varav denna lilla Donna kom till världen igår. :o)

Visst är hon söt. Bak är det en liten svans och två ben!

Den blev lite väl stor i omfång, men för en stor latte ska den nog fungera!


Material:

Bouclégarn från Marks & Kattens med fårullseffekt (52% Ull 39% polyamid 9% polyester) samt Drops Karisma (100% Ull) för huvud, ben och svans.

Mönster:

Gratismönster på Ravelry av Denise de Lely här

Bäst just nu:

Har haft en välförtjänt pysseldag och har hur många stickprojekt som helst på gång... Mössa till yngsta dottern (påbörjad förra hösten), Mössa till båda döttrarna (garn beställt och på väg), Semele-sjal, Tröja till mig, Mössa till maken, Bäbisoverall... Samt att jag skulle vilja sticka ett par nya strumpor till mina fina genomskinliga stövlar... Och detta var bara alla projekt på sticksidan... Sen har vi ju mina sy-projekt också (men de tar vi en annan gång *ler*)

Njut av hösten och mys med tända ljus på kvällarna! Kram

 

 

2 kommentarer:

  1. Ur gulligt får och perfekta skor för att visa upp snygga sockor i. Är alldeles säker på att du kommer att göra nya snygga sockor att visa upp.

    SvaraRadera