måndag 8 september 2014

Ekologisk bikini

En klasskamrat från gymnasietiden skrev i somras en fråga på Facebook där hon efterlyste en bikini i ekologisk bomull. Efter lite kommentarer fram och tillbaka kom vi överrens om att jag skulle göra ett försök.

Det är ju inte helt självklart att hoppa på ett sånt projekt där mottagaren bor 70 mil bort eller så, vlket eliminierar möjligheterna att prova sig fram att mönster och storlek passar...

Men det är ju samtidigt svårt att säga nej till sådana utmaningar ;o)

Efter lite sökande hittade vi en bikini-modell som kändes ok att virka utan att kunna prova sig fram. Förhoppningsvis är en modell med knytband i sidan på trosorna och lite trekant-topp förlåtande mönster vid distans-virking ;o)

När modell var bestämd letades det garn och detta fina Aqua-eco-bomull blev valet.

Lite stökigt i vanlig ordning när det kommer till mig, virkning och nåltjocklek. Tillslut (efter ett par omvirkningar av trosorna) så blev det nål 3,5 mm men 4 maskor färre än mönstret. Toppen virkades också med 3,5 mm men med samma maskantal som mönstret.

Bikinin är precis ivägskickad så nu håller jag tumarna för att den passar! Annars får det bli ett litet omtag eller två så att hon får en bikini hon kan vara nöjd med! :o)

Material:

Debbie Bliss Eco Baby, köpt från Yll & Tyll

Mönster:

Drops nr 128-26

Mer info om mitt projekt finns på Ravelry här

Bäst just nu:

Spänningen att få höra om hon gillar den och om den passar... :D

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar