onsdag 29 oktober 2014

Färgglada mössor

Stora tjejen (C), såg mönster på denna mössa i en tidning hos farmor. Detta var tidigt i somras eller rent av i våras, men hon har inte glömt bort det. Lite då och då under sommar och hösten har hon frågat om jag inte skulle kunna virka den åt henne. Och helt plötsligt händer det. Jag sätter mig och surfar runt efter garner, hittar det på Garnverket och ett par dagar senare är det bara att börja virka.

Det är lördag, regnigt och grått ute och jag har ingen energi över till något... Maken är bortrest och jag och tjejerna tar en eftermiddag i soffan och tittar på Gilmore Girls (vi är inne på 3:e säsongen och alla är fast, även om jag sett hela serien en gång tidigare...). 2 avsnitt senare har jag virkat basen till den grå mössan, 2 avsnitt till senare är den svarta basen klar.

Nu blir det middagspaus och efter maten hinner vi med några avsnitt till av serien och jag och C börjar fläta in bandgarnet... Visst blev det fint?! Och lite kul att det blev så olika uttryck bara genom färgval men även i huruvida man flätar i bandgarnet rakt eller snett!

Den svarta mössan har jag faktiskt fodrat med svart Jersey för att få den lite mer vindtät. Mössorna är däremot inte särskilt varma då de är stickade i bomullsgarn snarare än ylle, men barnen är nöjda och jag är nöjd. Det får helt enkelt bli höst och vårmössor snarare än vintermössor! :o)

Material: (från Garnverket)

Svart och grått Lamana ICA garn (100% bomull)

Två olika färger av Plassard Atmosphere

Mönster:

Tidningen M by M (Made by Me), 2014

Bäst just nu:

Att jag håller på att avsluta en hel massa pågående stick- och virkprojekt. Längtar efter att få påbörja lite nya saker, men jag har lovat mig själv att städa upp i wip (work in progress) högen! :o)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar