söndag 2 november 2014

Färgglad hösttröja

Väldigt enkelt mönster på tröja. Helt rak modell med slätstickning, inga intag för midja eller ärmar. Bara att lägga upp 168 maskor och sticka på! :o)

Naturligtvis ska man sticka fram- och bakstycke enligt mönstret, men min vana trogen stickar jag runt istället och slipper därmed sidsömmarna.

Detta är första gången jag stickar i ren Akryl, och jag gillar det verkligen inte! Jag får ont i fingrarna (garnet bränner liksom när det glider över pekfingret) och maskorna liksom hakar upp sig på stickorna... (Mental note till mig själv: Håll dig till ylle, lin och bomull :o)

Som jag skrev ovan så följer jag inte riktigt mönstret. Kroppen görs i ett stycke vilket brukar fungera klockrent. Då maskar jag av för ärmar när det är dags för det och stickar därefter fram- och bakstycke klart upp till hals/nacke. Denna gång blev jag dock lite konfunderad... Hur gör man när det är en helt rak modell?! Jag bestämde mig för att helt enkelt sticka hela vägen upp till halsen/nacken avmaska ihop axeldelarna så att jag inte behövde sy dem och sedan klippa upp hål för ärmarna!

Jag mätte upp hur stort hål jag behövde för att en ärm som är 55 maskor bred skulle få plats, satte mig vid symaskinen och sydde några rundor fram och tillbaka och satte sedan saxen i det och klippte upp.

Istället för att sticka två ärmar och sedan sy dit. Plockade jag upp maskor kring ärmhålen jag skapat och stickade ärmarna uppifrån-och-ner med Magic Loop teknik (istället för med strumpstickor).

Jag lyckades få till samma färgställning på båda ärmarna och jag är rätt nöjd med resultatet faktiskt!

Trots att detta egentligen var en väldigt enkel modell så blev det lite nya utmaningar med uppklippta hål för ärmar :) Ytterligare en avvikelse från mönstret var att jag gjorde själva tröjan kortare och ärmarna längre än vad mönstret sa.

Jag är helnöjd med resultatet (trots att det är akrylgarn) :)

Mönster:

Långtröja, mönster köpt från Ejes Garn i Solna

Material:

Hjertegarn Parrot (100% akryl)

Bäst just nu:

Söndag kväll i soffan och film på TV :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar