lördag 3 maj 2014

Hjertegarns Poncho

När det var dags för symässa i Älvsjö i februari följde yngsta dottern (S) med. Hon var hur duktig som helst och verkade mysa lika mycket som jag med att gå och klämma och känna. Bästa grannen (C) var ju så klart också med vilket betyder att dottern fick en lång härlig dag på mässan ;) Från 10 till 17.... Men hon hade humöret på topp hela dagen! :o)

Det sista vi gjorde var att passera Ejes Garns monter, och där fick S välja ut garn till en poncho. Jag blev inte förvånad när kontrast-färgen blev orange... Hennes favoritfärg sen några år tillbaka!

Jag njöt verkligen av att sticka denna poncho, efter att ha virkat på "My Bohemian" i två månader längtade jag verkligen efter ett sticke, och nu blev det dessutom stickning med flätor och hålmönster!!! Så himla skoj! Det var evigheter sedan jag stickade sådant!! :o)

Att sedan sticka med 7 mm stickor, ger ju också positiv feeling då centimetrarna växer snabbt!

Återigen fick jag förundras över hur annorlunda resultatet blir efter blockning. Ponchon såg både liten ut och var rätt sticksig. Men efter blötläggning föll allt på plats och ponchon blev nästan för stor istället!! ;o) imponerande hur mycket det gör. Ponchon blev även jämnare och inte alls lika "bubblig" i flätorna utan jämn och fin! (Se före och efter blockningsbilder nedan)

Mönster:

Hjertegarn 109857

Material:

Hjertegarn Ragg-strømpegarn, 70% ull och 30% Nylon.

Färgerna: brun (1203) och orange (3909)

Bäst just nu:

Att jag idag började rita av mönster till min nästa kavaj... Ska bli kul att hänga lite mer i syrummet och pyssla på :o) Tog också en provcykeltur tur och retur till jobbet idag med min fina elcykel! Riktigt trevligt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar