torsdag 17 april 2014

My Bohemian!!! <3

Den är klar!!! Min Bohemian är klar och det tog inte mer än en två månader att få klar när jag äntligen vågade börja med den!!!

Det hela började med att någon postade en bild på onlinestickcafe på denna fantastiska skapelse. Jag föll direkt och började leta efter mönster och hittade det på Ravelry. Köpte mönstret och började garnjakten... Jag tyckte ju att det var så himla fina färger på originalgarnet och sökte med ljus och lykta efter något liknande i rätt tjocklek etc här i Sverige men gav upp och hittade tillslut en web-butik i USA som levererade till andra sidan Atlanten!! :) Det var inte heller våldsamt dyrt men 11 nystan behövdes!

Allt detta gjorde jag för drygt ett år sedan... Jag hade redan arbete på stickorna som jag ville avsluta och lite andra projekt dök också upp som jag prioriterade före denna... På något sätt fick jag någon liten rädsla för att ta tag i och börja med denna väst, tror att det var lite att jag var rädd att den inte skulle bli så fin som jag hoppades på samt att jag vet med mig att jag har lite svårt att hålla koll och räkna maskor när jag virkar. Tycker inte alls att det är lika intuitivt som med stickning! :o)

Hur som helst så påbörjades virkningen och det räntade på bra i början och man var framme vid ärmhålen i ett huj. Men sen blev det längre och längre varv så på slutet tog det två timmar minst att komma runt hela varvet :-0

Känns nu väldigt skönt att vara klar och få börja med lite stickning igen! Virkning är också roligt men suget efter att få sitta med ett par stickor igen ökar!! :o)

Har inga som helst problem med att föreställa mig denna väst ovanpå vitt linne i sommar... Kommer känna mig som en vandrande sommaräng!! :oD

Mönster:

Crochet Bohemian Vest Stevie Nicks style, mönster på Ravelry HÄR

Material:

Premier Yarns Serenity Garden Sports (mikrofiber)

Bäst just nu:

Sitter i bilen påväg norrut för påskfirande uppe i Västerbotten. Stora förhoppningar på fint väder, mycket skoteråkning och pimpelfiske (och att få sticka på poncho till S!) :o)

 

2 kommentarer:

 1. Först och främst, Stort grattis och välkommen till tantåldern - nu är det ännu mer tillåtet att handarbeta!!
  Vilken otrolig sjal du har virkat! Så vacker! Magnus försökte beskriva den för mig, för han var så imponerad, men han gav upp och sa att jag skulle gå in här och kolla istället :)

  Sen skulle jag vilja tipsa dig om att gå in på "Händiga Gubben's husmorstips" på FB och scrolla dig ner till ett inlägg den 7/4, ett par stickade sockor... jag tror du kommer gilla dem :)

  Ha det så bra!
  Kramar
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin! :)
   Känns riktigt bra att vara tant, och tusen tack för de fina orden om kreationen!! :D
   Jag var in och kollade på "Händiga gubbens husmorstips", det är ju en helt otrolig sida!! Vilka idéer, och vilka coola kreationer!! Tack för tipset!
   Kram Angi

   Radera