fredag 21 mars 2014

Cool kofta till cool kille

När min syster pratade om att hon höll på att sticka baby-koftor till kompisar som väntade barn insåg jag att jag aldrig har stickat baby-kläder. Det tilltalade mig mycket att sticka något i en mindre variant efter projektet med kofta till maken ;o)

Dessvärre har jag inga bäbisar i min närmaste omgivning varför det blev en kofta till coola N som passande fyller år i mars... Sagt och gjort, då var det bara att leta mönster och köpa garn! Ravelry var som vanligt till stor hjälp och jag fastnade för denna lilla "gubbkofta". För att hotta upp den lite la jag till en döskalle på bröstet! Både för att det skulle bli en snyggare kofta men framförallt för att jag vet att N älskar döskallar!!! :o)

Enligt mönstret ska det vara knappar men jag var mer sugen på en dragkedja, och tycker faktiskt att det blir snäppet snyggare och framförallt mer praktiskt!

För er stickfantaster kan jag berätta att det är en uppifrån-och-ner-stickning. Sedan plockar man upp maskor för krage/framkant samt fickorna. Jag tyckte det var ett väldigt trevligt mönster att sticka efter och tyckte verkligen om raglan-"sömmen". Blev mycket snyggt!

Då jag stickar ganska fast går jag alltid upp en halv storlek på stickorna mot vad som står i mönstret. Eftersom N är en lång kille så stickade jag en storlek 3år även om han fyller 2. Helt rätt beslut visade det sig då koftan sitter som en smäck! :o)

Ravelry-sidan för mina stickade projekt hittar ni HÄR :o)

Material:

Drops Merino Extra Fine, 100% Merino ull, i färgerna brunt och turkost

Mönster:

Gramps, by tincanknits (mönstret finns att köpa R på Ravelry)

Bäst just nu:

Solen skiner, krokusarna har tittat upp i rabatten och mina kära koltrastar sjunger för mig på mornarna!! Vi har dessutom haft äran att vara Gerbil-vakter i en vecka. Visst är de söta?!? Tack familjen C för att vi fick låna dem! :o)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar