söndag 16 februari 2014

Äntligen något till maken!! <3

Efter mycket om och men så hittade vi en kofta som både maken gillade och som jag kände var lagom snabbstickad (läs tillräckligt stora stickor ;o)

Måste ju erkänna att den var lite långtråkig att sticka då man vartannat varv stickade slätstickning och vartannat resårstickning vilket gav fin struktur på färdiga resultatet, men det var inte särskilt inspirerande utan ganska monotont.

Koftan är stickad med en blå/lila tråd Alpacka och en grafitsvart tråd Ull varför resultatet blir skimrande i lite olika nyanser och koftan blir varm och skön!! :o)

När man kommit upp till ärmhålen på kroppen så var det dags att fixa ärmarna och jag passade då på att testa Magic Loop för första gången. För att göra det lite besvärligare så kompletterade jag dessutom med provisorisk uppläggning för att kunna sticka på mudden sist för att få så bra passform som möjligt...

Mycket kablar och mycket ökningsmarkeringar blir det... *ler*

Men tillslut var det klart och oket med raglanminskningar kunde göras!!!

Kragen är dubbel och vikt ner på insidan vilket ger en snygg effekt tillsammans med dragkedjan. Så himla smidigt förresten med dragkedja till stickat (men ett hett tips är att ha en bra pressarfot som inte hakar i maskorna!!).

Sammanfattningsvis kan man väl säga att både jag och maken är nöjda med resultatet! :o)

Material:

Drops Alpacka (100% alpacka), färgkod 6834 (blå/lila)

Drops Karisma Superwash (100% ull), färgkod 53 (grafit)

Se även min Ravelry sida Angis hörna

Mönster:

Drops nr 85-13

Bäst just nu:

Full fart på jobbet, sportlovet närmar sig, och gårdagen spenderades på Syfestivalen i Älvsjö. Kanske bästa inköpet var denna pin:

På Syfestivalen träffade jag dessutom på en kompis från universitetstiden (typ 16 år sen vi sågs sist!!!). Vi väsnades visst en del när vi sågs men det är sånt man ska bjuda på tycker jag!! *ler*

PS: ska försöka ta en bild med ägaren till koftan i den också, men jag får komplettera med det senare :o)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar