söndag 20 oktober 2013

Höstmys i ny pyjamas

En kompis frågade snällt om jag kunde tänka mig att sy en pyjamas till henne när hon såg C mysa i sin senaste. Självklart svarade jag glatt och började leta tyger på nätet. Hittade dessa fina tyger hos Znook och beställde på en gång. Då detta var gjort var det ju bara dilemmat att hitta ett vuxenmönster på en inte allt för åtsittande pyjamas. Lite lös och ledig var önskemålet :o)

Efter mycket bläddrande i sytidningarna här hemma landade jag tillslut på tygvaruhuset i Järfälla och hittade ett mönster som jag trodde skulle fungera. Så här långt hade ju allt gått bra men nu började maraton i omtag... ;o)

Man har ju oftast sig själv att skylla när saker går snett, och så var det ju naturligtvis även denna gång. En helt ny mönstersort som jag inte sytt efter tidigare, och ändå läser man inte det finstilta innan man börjar *suck* Det hela resulterade i ett par byxor stora som hus där två eller tre personer lätt skulle fått plats i... De skulle ju vara lite pösiga... Men någon måtta får det ju vara ;o)

Då insåg jag att det var tillagt sömsmån i mönstrena på mönsterarken. Och inte en liten sömsmån heller utan 1,5 cm!!! Och på det hade jag lagt till den halva cm som jag alltid har som sömsmån... Det är första gången jag råkat ut för att sömsmånen är tillagd på mönsterarken där man ritar av mönster. På de färdigutskurna mönsterdelar Stoff & Stil har är ju sömsmånen inkluderad, men i ett stort mönsterark... Suck.

Nåja, nu visste jag ju i alla fall varför det blev som det blev. Vidden på byxorna kapades med 10cm på var sida samt 5 cm i midjehöjd och vips var de i mer "naturlig" storlek :o)

Nästa bakslag blev att få till ett par muddar längst ner vid foten... Enligt mönstret skulle det inte vara muddar, men det var önskemål från kompisen och jag tänkte att "hur svårt kan det vara..." Det visade sig inte vara omöjligt men betydligt struligare än jag tänkt mig. Byxbenen var lite för vida och muddarna lite för små för att få dem att passa ihop... Efter ett par omtag och mycket sprättande fick jag till det och kompletterade även med en resår längst ner i mudden för att vara säker på att den inte kanar ner över foten.

Så var det dags för tröjan och den förlöpte utan större problem och blev väldigt fin med rynkningen och breda bandet runt halsen! Eller hur?

Här kommer en kavalkad med bilder över resultatet :o)

Mönster:

Simplicity 3696, stl S

Material:

Tyger från Znok Design

Bäst just nu:

Symässa på lördag... Behöver jag säga mer än så ;o)

 

1 kommentar:

  1. Kul att få se slutresultatet! Jag kommer ihåg att jag skrattade hysteriskt åt storleken på första försöket. Men det blev ju hur bra som helst!! Gissar att hon blev väldigt nöjd. Ha det bäst på mässan. Kram lina

    SvaraRadera