söndag 22 september 2013

Monsters evening

Lördagseftermiddag/kväll med besök från Rönninge resulterade i en energifull kväll i syrummet mellan måltiderna...

Tre tjejer (9-13 år gamla) ville sy varsitt monster, och eftersom jag haft turen att få hela vetekorn av Malins World så kunde vi ju passa på att göra vete-kuddar istället för vanliga gosedjur! :) (Stort tack Malin!! :o) )

Tjejerna kopierade mönster och klippte ut bitarna i tyg som de noga valde ut bland mina stuvbitar. Applikationerna hjälpte jag till att sy fast och två av monsterna sydde jag även ihop (äldsta tjejen fixade ihop sin själv). Hur som helst var tjejerna otroligt engagerade och hjälpte till allt de kunde och vi fick en himla mysig stund i syrummet (medan papporna fixade med maten!)

Får jag presentera:

Ned den fantastiska
Nid (som kanske är släkt med Sid)
Och Gullan!!

Är de inte söta så säg!!!! <3

Vi valde att sy på maskin för att vara säkra på att vetet hölls på plats, annars hade nog tjejerna fixat att sy dem så gott som själva...

Mönster:

Boken: Sy monster! Av Fiona Goble


Material:

Stuvbitar, knappar från knapplådan och vetekorn!

Bäst just nu:

Slapp morgon i sängen tillsammans med bästa tjejerna! :)

 

6 kommentarer:

 1. Men ÅÅÅÅh vilka sötnosar!!! Själv har jag mest gjort "skalleormar" av mina stuvbitar... känner att jag måste uppdatera bloggen med en bild på dem ;)
  Jag har låtit mina barn och deras kompisar göra små fyrkantiga vetepåsar, då har de tagit dubbelhäftande taperemsor och satt ihop sidorna med först, och sen har de sytt för hand runt, men då gör det inget om det blir lite glest, eftersom tapen hindrar kornen att ramla ut i alla fall.
  Behöver du mer vetekorn så är det bara att hojta till - har massor kvar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är ju så himla smart med "skalleormarna". Innan jag hörde talas om dina sådana visste jag inte ens att det hjälper med att lägga på kallt mot migrän... Du borde ju faktiskt ta "patent" på begreppet ;) vill jättegärna få se hur de ser ut!! :o)

   Jag kanske står och tigger vete utanför din dörr någon dag... (Tog faktiskt slut på det jag fick till de här sötnosarna :o) Å andra sidan kanske det är läge att införskaffa lite själv istället *ler*

   Radera
 2. Svar
  1. Tack! Vad kul att du tyckte om dem :o)

   Radera