onsdag 1 maj 2013

God natt min skatt!

Ännu en pyjamas fixad. Inser att det jag syr oftast till brudarna är just pyjamasar... Huvudsaken är ju att de älskar dem och använder dem flitigt!

För drygt en vecka sedan var vi faktiskt på Stoff och Stil i Stockholm för första gången, och då köpte vi tyg för att kunna sy varsin kjol åt dem. Så nu blir det något annat än pyjamas i alla fall :)

Tyget till denna pyjamaströja införskaffades hos JNY på Syfestivalen i februari. C var själv med och valde tyg och efter lite dividerande här hemma beslöts att svarta byxor med lila mudd skulle bli ett bra komplement!

JNY-tyget gillar jag verkligen. Väldigt mjukt och skönt och lagom tjockt. Pyjamasen är nu tvättad (och torktumlad) ett par gånger och tyget ser fortfarande fräscht och fint ut. (Jag har tyvärr inte samma positiva att säga om ett annat av deras tyger som blivit nopprigt och tappat i färgerna efter bara två tvättar. :( )

Lila mudd i halsen men bara fållad i ärmarna var önskemålet och så fick det bli :o)

Det är när man syr dessa projekt man är glad över att faktiskt ha tre symaskiner i rad i syrummet så att man bara kan gå emellan utan att trä om... Sy ihop på overlcken, fålla på täcksömsmaskinen och sy fast "lappen" med hushållsmaskinen ;o)

Material:

Mönstrad jersey och mudd från JNY-design

Svart jersey från Jofotex

Mönster:

Ottobre 6/2009

Storlek 134 fast mycket längre i ärmar, ben och längd på tröja... lång smal tjej ;o)

Sen skippade vi ju också mudden i ärmarna då damen inte gillar det :o)

Bäst just nu:

Slapp och skön ledig dag :o)

 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, jag vet, det är ju lite för få... Måste kanske möblera om så jag får plats för ett par till ;o)
      För det var väl aldrig att du tyckte att det var många? *ler*

      Radera