måndag 1 april 2013

Förskottspresent

Svärmor fyller år i maj och vi passade på att ge henne en förskottspresent nu när vi var på plats under påsken. Svärmor älskar att påta i landen och hon älskar rosa, så i år blev det ett trädgårdsförkläde som går i rosa ton :o)

Då det fortfarande är värsta vintern här uppe i Västerbotten så känns det verkligen som en förskottspresent (på mer än ett sätt ;o)

Idén till förklädet kommer från Karin Ottilias blogg. Och det var ju väldigt passande då jag också fick present i helgen från svärmor och svägerskan, nämligen ett presentkort från Karin Ottilia!! #lycka# Så kul när presenter träffar så rätt :o)

Åter till förklädet. Tygerna jag använt är dels de rosa tyger jag fått av svärmor för några år sedan samt fågeltyget från Panduro (ett Tilde-tyg). Svärmors tyger var egentligen tänkta till "Madicken-klänningar" till mina tjejer när de var små, men det blev aldrig sytt... Så det kändes extra kul att kunna "ge tillbaka" av det fina tyget till svärmor.

Förklädet är sytt i dubbelt tyg som man sedan viker upp och syr tre fickor av. Samtidigt som jag sytt fast knytbandet så har jag även monterat en ögla för att kunna hänga t.ex. sekatören i.

Material:

Rosa bomullstyget från Svärmor och fågeltyg från Panduro

Mönster:

Från Karinottilia

Bäst just nu:

Påsklov med helpension hos svärföräldrarna... :o)

 

2 kommentarer:

  1. Jättefina. Är allt lite avis. Jag vill också vara fin när jag påtar!

    SvaraRadera
  2. Mycket snyggt!

    Kom hem nu! ;-)

    Kramis

    SvaraRadera