lördag 12 januari 2013

Älskade regnkappa!! :o)

Hmm... Var är regnet?

Äntligen är den klar!! Började med den i slutet av oktober och ar småpysslat lite nu och då under kvällar och helger. Den var fantastiskt rolig att sy och det laminerade tyget var inte alls särskilt svårt att sy i. Jag hade nog trott att det skulle vara besvärligare än det var. Nu hade ju Karinottilia sett till att jag köpte dubbelhäftande tejp (tack!) som jag använde istället för att nåla (man vill ju inte ha nål-hål i en regnjacka...).

Dubbelhäftande tejp var guld att använda när t.ex. fickor skulle på plats...

Jag har haft lite ovanligt god tur med detta arbetet. I hetsen över att hitta ett så fint laminerat tyg (hos Karinottilia på Syfestivalen i oktober) köpte jag bara precis så mycket tyg som mönstret beskrev att jag behövde... Tänkte inte då på att jag naturgtvis ville mönsterpassa bitarna!!!! Ångesten kom en vecka senare när tillskärning skulle ske... Men dra på trissor om det inte gick ihop sig trots allt. Mönsterpassningen satt som en smäck. Det var tur att tyget var drygt 5 cm bredare än det i mönstret... *ler*

Sen hade jag skurit till två av infodringarna spegelvänt, men tyget räckte till att åtgärda även detta... Väldigt tursamt, hade ju kunnat vara precis tvärtom.

Som foder köpte jag ett lite halv psykadeliskt bomullstyg (även det från Karinottilia). Jag är vänligt nöjd med resultatet. Helt i samma färgskala och man ser precis lagom mycket av det när man har den på sig. :o)

Foder och infodring samt midjesnöret...
... och från utsidan.

Det är också första gången som jag sytt infällda muddar, och jag blev väldigt nöjd (hade kunnat göra foder-ärmen aningens aning längre men den funkar som den är).

Vad mer finns det att säga... Jag köpte en speciell tejp från Stoff & Stil som jag strök fast i nacke och på axlar och ärmkullar. Detta för att inte riskera att bli blöt i nacken/axlar vid användning ute i regn... Detta moment är ju då inte testat än, eftersom säsongen för plagget ine är här än... *ler*

Sen lärde jag mig ju ett nytt sätt att fålla jackan. Yttertyget veks vid markering och sen lade man in fodret innanför yttertygets uppvik och så sydde man fållen. Himla smidigt att kunna göra så istället för att sy fast foder och yttertyg räta mot räta som jag gjort ibland förut!

Tror jag nöjer mig så här med text för tillfället, men här kommer lite fler bilder...

Och så lite utomhusbilder som S hjälpte mig att ta...

Mycket bilder blev det, men när man är så himla nöjd är det svårt att låta bli att överösa er... :o) Hoppas att ni också tycker den är värd att titta på *ler*

Har faktiskt hunnit med en del pyssel till i julhelgen, men det får ni se nästa gång... Denna blogg blev nog lång tror jag...

Kram på er!!

Material:

Laminerat tyg "Tree of life", bomullstyg till foder samt dubbelhäftande tejp från Karinottilia

Tryck-knappar, anorak-snodd, dragkedjor och öljetter från Stoff & Stil

Mönster:

Vindjacka 24006 från Stoff & Stil

Bäst just nu:

Glädjeyran över att vara klar med ett projekt som man tyckt varit så himla kul att sy. Sen är jag med i en "knit along" på Ravelry som är himla kul. Vi får en del av mönstret varje vecka, precis lagom mycket så att man hinner med att sticka :o) (Dagens baksida är mina ryggbekymmer som inte ger med sig och jag väntar och väntar på att få tid hos rätt sjukgymnast... Problem i SI-leden är ortopedens dom... Suck, vill inte vara gnällig men ibland är det svårt att låta bli...)

 

12 kommentarer:

  1. Helt underbar! Gillar att du delar med dig av många bilder. Älskar färgerna på tyget och vilken bra modell av regnjacka. Förstår du är stolt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kul att du gillar den :o)
      // Angi

      Radera
  2. Åh vad fin den blev! Det där tyget är ju helt slut och var ett av mina favvotyger. Så himla fint! Får jag dela i bloggen så att fler få se denna fina jacka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Dela på :o) bara kul att få visa upp!
      // Angi

      Radera
  3. Jättesnygg! Både modellen och tyget.

    SvaraRadera
  4. Ja den var riktigt fin! Jag ska vara med i Karins Sew-along på regnjacka som kommer till våran. Blir supertaggad när jag ser din.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra! Ska hålla ögonen öppna efter din när sew-alongen kommer igång. Lite trist att missa den faktiskt (men jag har inte riktigt motivation att sy en till nu på en gång ;o)

      Radera
  5. Svar
    1. Mmmm... Det är ju lite så att man längtar till våren och regnet för att få plocka ut den. Inte helt ok att ta den i minus 5 och snöoväder *ler*

      Radera
    2. Hej! Har bara en fråga eftersom jag håller på och syr samma jacka nu. Hur många tryckknappar ska det vara fram? Har inte lyckats lura ut det! Tacksam för hjälp!

      Radera
    3. Hej Eva-Marie!
      I det mönster från Stoff och stil som jag använder är det bara en tryck-knapp mitt fram (i höjd med midjan)
      Lycka till! :)

      Radera