söndag 2 september 2012

Ny familjemedlem

 

Hela familjen har varit i Norrland en vecka med bärplockning på önskelistan, men vädret ville annat. Så det blev många stugsittardagar.

 

Jag och äldsta tjejen tog nattåget hem igår (Lill-tjejen och far i huset stannade kvar för älgjakt). På Centralstationen kunde jag inte låta bli att köpa nya numret av "101 nya idéer". Medan vi tog en fika och jag satt och surfade så passade tjejen på att bläddra i tidningen (kan ju säga att hon brås på sin mor och har en väldigt stor pysselnerv)... Det tog inte länge förrän dagens pyssel var bestämt. En igelkott skulle stickas (och hon stickar inte själv utan lade helt enkelt en beställning hos mig ;o)

 

Väl hemma började vi rota i garnlådan och hittade lite restgarner som vi tyckte skulle funka.

 

Resultatet ser ni ju på bilden ovan och hon är väldigt nöjd. I tidningen stod det att det skulle ta 1 timme att göra men det tog mig drygt 2 timmar av ihärdigt stickande, virkande och syende... Men snacka om att den blev söt! En förädling vi gjorde av instruktionen i tidningen var att i fötterna sätta glaskulor (sådana där spelkulor man spelade om på skolgården när man var liten...) istället för vadd. Den står otroligt stadigt på det.

 

Mönster:

Nr 3 2012, "101 nya idéer"

 

Material:

Restgarner så som Baya och Paris m.m. Glaskulor till fotfyllning och vadd till kroppen.

 

Bäst just nu:

Att få sova i sin egen säng efter ett knappt dygns resande... *ler*

 

 

 
 

 

4 kommentarer:

 1. Ah, den är ju bara så himla söt!!

  SvaraRadera
 2. Vilken supersöt igelkott! klart att dottern ville ha en sådan! och visst är det skönt att sova i sin egen säng när man varit borta. En underskattad njutning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Det bästa som finns! :o)
   Lillasyster har nu lagt upp en igelkott på sin önskelista, så vi får se när familjen utökas ytterligare ;o)

   Radera
 3. En sån liten gulleplutt! Perfekt som husdjur.

  SvaraRadera