tisdag 18 september 2012

Vintertunika


Ibland när man håller på med ett projekt (oavsett om det är stickning eller sömnad) tar det helt plötsligt tvärnit. Man stöter på ett oväntat problem man inte mäktar med eller förstår inte riktigt hur man ska gå vidare. Fenomenet resulterar då i ett så kallat UFO (UnFinnished Object), som blir liggande i en vrå eller låda.

Man vet aldrig när det kommer hända, och ofta kommer det ganska hastigt på utan mycket förvarning. Helt plötsligt har det gått flera månader utan att man tittat åt projektet...

Jag har visat ett sånt projekt som till slut blev klart, rosa manchester dräkten, men har ett par liggande också (IPad-fodral, data-fodral, förkläde i gammaldags stil, m.m.). Nu under sommaren fick jag i alla fall ett sådant UFO färdigställt.

Jag har min Mamma att tacka för att det tillslut fick komma upp ur sin papperskasse (där den legat och väntat i ett par år eller så...)

Av någon anledning var vi och rotade i mina stick-gömmor och fann denna tunika som jag stickat ända upp till ärmhålorna (vilket är väldigt mycket stickat), men när jag kommit dit skulle ärmarna påbörjas...

Suck. Jag HATAR att sticka med strumpstickor! Jag började tappert och gjorde mudden samt mönstret på ena ärmen, sen var det tvärnit. Jag hade hittat något roligare att sticka på och tunikan hamnade längre och längre ner i stick-gömmorna ;o)


När vi då hittade detta UFO erbjöd sig mamma att sticka ärmarna åt mig!! LYCKA!


En månad senare kom hon med ett par färdigstickade ärmar och jag hade energi att ta tag i resten!

 

Sista veckan i augusti var hela familjen upp i Norrland, men vädret var inte det bästa. Jag satt i stugan tillsammans med Svärmor och barnen och stickade och sista dagen var tunikan klar!


Känns otroligt skönt att ha den klar, och den sitter som en smäck!

 

Mycket roligare att se en färdig tunika än att se en halvfärdig där man bara ser all tid man lagt ner men som man inte får tillbaka något ifrån ;o)

 

Material:

Drops Alpaca (100% alpaca ull)

Mönster:

Drops 116-12 (stickas med två trådar)

Bäst just nu:

Att den blev klar lagom till att höstvindarna började susa kring husknutarna. Perfect timing, helt enkelt :o)

 

 

1 kommentar: