tisdag 21 augusti 2012

Hösten närmar sig...

 
... och med den kommer jaktsäsongen :o)
 
Hög tid att fixa till de stickade yllekoftorna som legat i att-göra-högen sen i våras alltså. Som tur var kom min mamma förbi och tog tag i det lite större projektet att omvandla den blå-vit-röda-gröna tröjan till en kofta. Hon har själv stickat den en gång i tiden och den har använts flitigt under sena höstjakter. När vi i våras omvandlade min tröja till kofta hamnade gubbens tröja genast i kölista till samma förvandling.
 

Så nu var det då dags. Genomförandet är väl identiskt med min kofta och resultatet blev rätt likt det också *ler*

 
Lite imponerande att man kan hitta garner i nästan samma nyans 10 år efter tröjan är stickad (trots att just det typ av garn som användes då inte finns kvar...)
Blå dragkedja matchade väldigt bra med garnet

Ett parallell-spår medan min kära mamma satt och stickade remsor att sy fast på koftan ovan gjorde jag en lite enklare manöver och sprättade bort de hyskor som nedanstående kofta hade som knäppning (fungerade typ INTE ALLS, hakade ur hela tiden...) Till denna kofta köpte jag ett rött blixtlås och sydde på så fort jag fått bort hyskorna. Väldigt simpelt när det redan var en färdig kofta så att säga :o)

Snyggt med rött blixtlås till de röda kantbanden!
Sen var det ju då pricken över i:et kvar. Ett orange band runt hatten så att jaktkompisarna ser var man är. Detta har K pratat om i flera år att han velat ha ett snyggt orange band att kunna sätta runt hattar han har även vid andra tillfällen. Så nu är även den önskan uppfylld :o)
 
 

Material:

Dragkedjor och garn (SMC Juvel, 100% superwash ull) från Ejes garn i Solna.

Orange band från Tygvaruhuset


Mönster:

Eget med mamma


Bäst just nu:

Att en sen veckas semester hägrar med bärplockning och stickning uppe i Västerbotten. Ska bli himla skönt :o)

 

 

 

  

 

 
 

 

2 kommentarer:

 1. Vad smart att omvandla stickade tröjor till koftor! Jättefint och smart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :o)
   Jag tycker de blir så mycket mer lättanvända som koftor istället för tröjor...

   Radera