tisdag 14 augusti 2012

Kök, High Chaparral och virkning...Så lyckas jag då till slut sätta mig framför datorn och börja visa upp vad som åstadkommits de senaste månaderna där bloggandet lyst med sin frånvaro...

Det största och mest synbara projektet som är genomfört är vårt kök. Efter tre år i huset rev vi äntligen ut det gamla 70-tals köket som bokstavligt talat höll på att ramla över oss. Under tre veckor av semestern jobbade vi sen stenhårt med att lägga in nytt golv, måla tak och väggar, sätta upp fototapet och skruva upp det nya köket. Mycket slit men vilken härlig känsla när man såg att man närmade sig målet :o)

Syrummet har varit effektivt blockerat av ihopmonterade köksstommar sedan i slutet av maj så där har det inte varit någon aktivitet (men jag har köpt tyg till en "infinity-klänning", men jag har inte ens börjat rita av mönstret än...) Däremot har jag hunnit sitta och virka en del på kvällarna så dessa lite coola bikini-byxor har blivit klara. Men vad hjälper det när det är så kallt ute :o(


Jag har faktiskt virkat en överdel till denna bikini också men den passar inte alls, så jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med den. Har redan virkat om den en gång och tror inte jag ids ge den ett försök till... Vi får se, jag kanske kan sy några insnitt på maskin för att få till bättre passform (är det fusk när man virkar?? ;o)


Det jag blir lika förvånad över varje gång jag virkar är hur olikt det är att sticka. Beskrivningarna har liksom ett helt annat sätt att skriva och det gör mig alltid lika förbryllad. Men kul är det! :oD

Jag har ju även börjat på min sommarklänning jag gjorde reklam för, men inte kommit så jättelångt, den pausades när bikinin påbörjades men nu kan jag ta tag i den igen. Om jag inte ska fortsätta med min ylle-tunika som mamma hjälpt mig sticka ärmarna till... det är ju bara oket kvar på den...

 

Påbörjad sommarklänning, det är en bit kvar innan jag är klar...

Hmmm... tål att funderas på... Vad tycker ni?

Hur som helst, kul att vara tillbaka på bloggen igen även om jag försökt hålla igång med lite twitter istället under sommaren :o)


Vi hann ju faktiskt även besöka High Chaparral i sommar till både barnens och vår förtjusning!


Kram på er alla!


Material (till bikinin):
Brunt bomullsgarn - Catania Kaffe

Mönster (till bikinin):
Kreativ stickning 0212

Bäst just nu:
Att en stackars naprapat försöker få ordning på min lilla rygg. Just nu är ordinationen: minst 30 sit-ups varje dag och inte gå i trappor eller uppförsbackar... Kanske kan bli lite bättre i ryggen tillslut :o)

4 kommentarer:

 1. Kul att få läsa ett inlägg igen :-) Coola bikininyxor. Jag har gjort bikinitopp en gång som hade ok passform. Kanske kan hitta det om du vill ge ett annat mönster en chans. Men sy är inget fusk ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Provar gärna ett annat mönster! Vore ju kul att få ihop ett helt set :o)

   Radera
  2. Ska se om jag hittar det i gömmorna! Hittade ett mönster på en klänning du kan fortsätta med när du är färdig med sommarklänningen. Snygg är den men tror inte jag orkar sticka en så stor grej, så jag överlåter det till dig :-)
   http://www.geilsk.dk/webshop/vis/p/kjolestrik/raekkevidde-i-tynd-uld/

   Radera
  3. Tack, men jag ska nog sticka något med lite större stickor efter det här... Det går inte fort med nr 3... *ler*

   Radera