söndag 24 mars 2013

Fiskande björnar sover gott

Ännu ett blogg-UFO!

(Sen var det ju hög tid att blogga om jag inte skulle få en månad utan inlägg... och det går ju inte an... ;o)

Detta nattlinne har använts flitigt det senaste året. Jag började med ett nattlinne men fixade ett par tights till också då S som använder det oftast ligger med avsparkat täcke på nätterna... Till S blir det tighta byxor till skillnad från storasyster som vill ha väldigt pösiga... Men varför ska de tycka lika, de är ju bara systrar ;o)

Det är samma mönster som Uggle-nattlinnet men jag skippade sprundet med knappar den här gången och gjorde ett helt "ok" fram istället. (Vad kallas den delen av ett mönster egentligen? Oket är väl ändå på bakstycket... Eller??)

Fiskande björnar har en otroligt skön kvalitet och trots många tvättar håller det sig fräscht och snyggt!

Jag är fortfarande lika nöjd med kombinationen av Fiskande björnar och det randiga tyget. Pricken över i:et på detta nattlinne blev att ett trikå-tyg från svärmor matchade otroligt väl och fick bli halskant! Det turkosa tyget från svärmor härstammar från 80-talet skulle jag tro...

Annars har det sytts trädgårdsförkläden, ett-års presenter och stickats en del... Men det får bli bloggat framöver. Ja sticket tar väl ett tag innan det är klart, men jag har en vadslagning med äldsta dottern att min klänning ska vara klar så att jag kan ha den på hennes födelsedag... Vi får väl se, det är ju en bit kvar, men resåren jag börjat på nu är uppe kring midjan så helt omöjligt är det inte... ;o)

Mönster:

Allt om handarbete 2/feb 2010

Material:

Björnar som fiskar - jersey från Strömming Design
Multirandig jersey - från Strömming Design

Bäst just nu:

Att påsken snart är här med lite ledighet. Det behöver jag nu känner jag. 10-timmars bilresa längtar jag däremot inte efter men håller tummarna för att ryggen inte ska ta för mycket stryk... Tänkte att jag i alla fall hinner sticka lite under resan ;o)

 

5 kommentarer:

 1. Vilket superfint nattset, verkligen en härlig kombination! Att sticka en klänning var verkligen ambitiöst, och den ser otroligt fin ut, ser fram emot att få se slutresultatet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo det är ett riktigt stick-projekt... Särskilt när det är 3mm stickor... ;o)

   Radera
 2. blir nog en läcker klänning, ta det försiktigt med tanke på ryggen. Glad Påsk kram mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack mamma! Jodå jag försöker vara försiktig... Ha en mysig Påsk med syster yster och familj!
   Kram

   Radera
 3. Hälsa Norrland! Ska bli kul att se klänningen färdig.

  SvaraRadera