lördag 28 mars 2015

Polkarandigt

Dotterns ena lärare gick hem på föräldraledighet igår. Eftersom dottern byter skola efter sommaren så vill vi ge henne en lite finare avskedspresent...

Denna body med insydd kjol/volang var med i ett nummer av Ottobre redan 2011 och den har legat i bakhuvudet och väntat på rätt tillfälle, som nu presenterade sig :o)

Mönstret var faktiskt inte helt enkelt att förstå när man läste det, men med lite sy-body-erfarenhet och att lita på ens magkänsla hur det borde vara så gick det ändå väldigt smidigt!Jag tillhör ju de som inte är så förtjust i att använda klänning på riktigt små barn, men en body med volang kändes som en väldigt bra kombo som jag själv gärna skulle haft till mina tjejer när de var små... Men på den tiden var det ju en nyhet bara att det fanns body:sar... ;o)

Jag är supernöjd med helheten och tycker den blev jättesnygg. Däremot är jag inte riktigt kompis med min Janome och min bandkantare... Har fått tips om att det kommer en ny slags bandkantare som ska vara mer lättanvänd, så eventuellt blir det till att investera i en ny maskin till sommare... Hoppas få tag på och provsy med en sån maskin och bandkantare under våren!


PS: Dottern har blivit lovad att babyn har på sig denna body på skolavslutningen, så eventuellt dyker det upp bild även med en söt tjej i bodyn! :o)

Mönster:
Ottobre 3/2011, stl 62

Material:
Polkarandiga flodhästar i Jersey och vit mudd till kanterna

Bäst just nu:
Att det var så kul att sy något nytt. Det gav mersmak på mer tid i syrummet :o)

 

 

2 kommentarer:

  1. Väldigt fin. Instämmer med att mönstren från Ottobre inte alltid är så enkla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carina! Sen håller vi tummarna för att vi lär oss med tiden att förstå deras sätt att skriva och uttrycka sig ;-)

      Radera