fredag 27 december 2013

God Jul!!

God jul alla! (Lite i efterskott, jag vet...)

Vi tillbringar julen uppe i Norrland där vi har haft en snö-vit fin jul med mycket mys med familjen. Barnen är nu så stora att vi för första gången inte hade något Tomtebesök utan yngsta dottern agerade Nissa och delade ut julklapparna :)

Alla var nöjda och glada med sina presenter och nu har vi ytterligare ett par dagar här uppe innan det bär av hemåt för att fira nyår.

Inför jul så fick jag beställning på ett par kortbenta pyjamasbyxor i herr-storlek. Jag och hon som la beställningen var eniga om att vi nog inte skulle ta tyget med rosa flodhästar... Men det var lockande ;) Vi enades till sist om att stjärntyget från JNY Design och det coola pirat-tyget jag köpte på Syfestivalen i höstas skulle bli ett bra val.

Ett par kvällar senare hade jag dessa två färdiga och flickvännen till nya ägaren var nöjd. Som ni ser så skarvade jag på svart tyg överst på piratbyxorna och tyckte faktiskt att det blev väldigt bra! Ska komma ihåg det framöver! :)

Mönster:

Simplicity strl M (men med 5cm lägre midja)

Material:

Stjärntyg och svart jersey från JNY Design. Pirattyg från Syfestivalen... (Sorry, kommer inte ihåg vem jag köpte det av :(

Just nu:

Här uppe hos Svärmor och Svärfar har jag hunnit sitta och sticka en hel del och har börjat på denna coola halsduk (ska se ut som en restgarnshalsduk, men stickas efter mönster och sex helt olika typer av garner... :) kommer så klart mer bilder på den när den är klar :)

En stickad kofta till maken saknar bara dragkedja sen kommer den ut på bloggen!! :D

Jag nämnde ju min bråkiga rygg/höft i förra inlägget så en liten statusuppdatering även av det ärendet är väl på sin plats... ;) röntgen av höften visade att allt såg bra ut skelettmässigt och läkaren tyckte att jag skulle träna mer för att få ordning på ryggen. Dessvärre så får jag nu så himlans ont så fort jag försöker träna något (oavsett vad) så jag börjar tro att jag har någon inflammation i höften/bäckenet... Suck. Vet inte riktigt hur jag ska komma vidare med detta, men just nu försöker jag bara vila och ta det lugnt... Då är stickningen bra att ha till hands :) :) :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar