torsdag 19 april 2012

Får


Idag tog jag mig ÄNTLIGEN tid att sätta mig och ladda ner en massa bilder från kameran. Det är ju konstigt att det ska vara det som avgör om det blir något bloggat eller ej...

Första alsterna att visa upp blir dessa små söta bodysar (hur skriver man det i plural??). Det är faktiskt första gången jag syr en omlottbody och det är också första gången jag använder min fina bandkantare på min CP!

CP användes både till de markerade täcksömmarna samt bandkantning!

Jag spanade in detta underbara fårtyg redan på Syfestivalen i Älvsjö i februari men det fanns att köpa först någon vecka in i mars hos Strömming. Jag hängde på låset kan man väl säga för jag blev galet kär i båda färgsättningarna när jag såg dem första gången.

Den turkosa bodyn fick komma till sin nya ägare idag faktiskt (tillsammans med ett par döskallebyxor som jag bloggar om vilken dag som helst!!). Detta betydde att jag fick bära och snusa bäbis i ett par timmar i eftermiddag! Hur mysigt som helst! Tack M för att jag fick låna den lille!


Jag är inte helt nöjd med min insats vad gäller bandkantningen, men jag kan inte skylla på maskinen utan måste helt enkelt erkänna för mig själv att jag behöver mer tid i syrummet för att få till det riktigt bra. :o) Det positiva är väl att jag inte tror att de som fick kläderna idag kommer störa sig på mina små misstag, men jag är inte riktigt nöjd själv förrän jag får bättre känsla och koll på hur min lilla CP fungerar.


Den rosa bodyn ska få åka norrut till en mamma som får tillökning i sommar. Men jag kunde ju inte låta bli att sy båda nu, så att man fick se dem tillsammans! Visst är det sött! :o)

Material:
Turkosa och rosa jersey-får från Strömming
Svart muddväv från Stoff&Stil till kantning av ärmslut
Svart interlock från Kokalals tyglager... (bra med goda grannar *ler*)

Mönster:
Kokalals body i stl 62 (ännu en gång bra med grannar!!)

Bäst just nu:
Att jag äntligen tagit mig tid att komma fram till datorn och sätta mig ner och skriva ett inlägg här! Jag har saknat er!


6 kommentarer:

 1. Supersnygga!!

  Kramis från
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Neo är supersnygg i sina döskallebyxor (bodyn är också fin) och pappa är mycket avundsjuk. När ska du börja sy åt större döskalle-diggare? :)

  Bilder kommer
  /Robban

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! :) Blir så glad att se kläder i detta tyg!

  SvaraRadera
 4. Jättesöta! Gissar att dom små felen endast syns av den som hårdgranskar d v s den som gör plaggen :-) Jag tycker dom ser riktigt proffsiga ut! Och apropå din kommemntar i min blogg så är små sidoprojekt i sticket är att rekommendera. Ibland behöver man något som blir klart fort!

  SvaraRadera
 5. Den sista kommentaren från syster yster. Namnet föll visst bort :-) Kram!

  SvaraRadera