lördag 3 mars 2012

Orange frotté


Lite ny alster har det faktiskt producerats här hemma men eftersom kameran är med min käre make uppe i fjällen så får jag nöja mig med att rensa i foto-högen och inse att det fortfarande finns obloggade alster att visa upp :o)

Denna sommarbody sydde jag till systersonen för ett par år sedan. Den är sydd i en härlig frotté med pepitarutigt bomullstyg som kantband. På magen har jag sytt en ruta med ett giraff-märke. Frotté är ett så skönt sommartyg och jag är förvånad att jag inte sytt mer i det än vad jag gjort.

När en kollega på jobbet fick en dotter för snart två år sedan passade jag på att sy en body till henne i samma kombo (jag sydde även ett par byxor i det rutiga bomullstyget, men det har jag inte lyckats få med på bild *ler*)


På denna body klippte jag ut två blommor i bomullstyget som dekoration.

Men jag måste ju få berätta lite om vår mini-semester uppe i Hälsingland också. Hela familjen följde med våra vänner som har en stuga där. Stugan ligger långt ute i ingenstans och det finns ingen el eller rinnande vatten... Dagarna spenderades lite grann på längdskidor men allra mest i olika snöhögar framför en brasa. Vi hade otrolig tur med vädret och kunde njuta till 110% av ledigheten. Två gånger hann vi med att bada vedeldad bastu och tro det eller ej men vännerna hade med sig ingredienser så vi gjorde faktiskt vedungnsbakade semlor!! De blev superbra och alldeles perfekt gräddade (vilket jag ärligt kan erkänna att jag inte riktigt trodde vi skulle greja). Kul, mysigt, utvilande och fantastiskt trevligt är min sammanfattning av dagarna uppe i Hälsingland!

Material:
Frotté, bomullstyg och giraff från Stoff & Stil

Mönster:
Stoff & Stil

Bäst just nu:
Att jag precis sytt färdigt ett set till tjejen på bilden (som är mycket större nu) och hennes alldeles nya lillebror idag! :o)


2 kommentarer:

  1. Åh, sötnosen! Det är från ett-årsdagen :-) Tyvärr kunde inte E använda den så mycket. Jättesöt byxdress :-)

    SvaraRadera
  2. Jättefina! Vilken mysig bild, längtar lite efter sommar när jag ser den!

    SvaraRadera