torsdag 1 december 2011

Ny telefon... nytt fodral


Förra veckan fick jag en ny telefon på jobbet. Den nya telefonen visade sig inte alls passa i det mobilfodral jag hade... Detta resulterade i att jag i söndags satte mig i syrummet tillsammans med stora tjejen och började knåpa. Samtidigt som jag pysslade med att klura ut hur mitt mobilfodral skulle se ut satt C och provade att sy på maskin för första gången! :o) 

Hon har tidigare haft stor respekt för symaskiner och alltid propsat på att sy för hand istället. Nu lockar det att hon har blivit lovad att sy ett eget förkläde och då insåg hon att det var dags att sätta sig vid maskinen. Hon satt mycket koncentrerat och sydde längs olika linjer och labyrinter. Det gick hur bra som helst!

Så medan hon satt och pysslade med det provade jag mig fram för att få till ett mobilfodral som skulle fungera, och vara snyggt så klart *ler*

När jag var på syfestivalen i november köpte jag en rulle med tolv olika matchande lapptäckstyger. Detta inköp är tänkt till ett laptop-fodral, men jag tyckte att det kunde räcka till ett mobilfodral också... Så fick det bli. Härligt mustigt rött mönstrat tyg på utsidan med matchande turkost tyg som foder! Jag bara älskar de här färgerna och det ska bli kul att få visa er laptop-fodralet när det är färdigt!

Lätt att vika ner och se om man fått några sms (eller wordfeud meddelanden :o)
Passformen blev väldigt precis, men efter en knapp veckas användning är jag väldigt nöjd! Jag satte förresten vlieseline (stavas det så...) emellan för att få lite mer styrsel på tyget.

När jag satte mig och bloggade detta fodral kom jag på att jag inte visat er ett annat fodral jag sytt! 


Detta fodral var till en äldre modell av telefon (och lite mindre) varför fodralet stängdes med en knapp och alltihop kunde hakas fast i hällan på jeansen. Mycket praktiskt för den typ av telefon, men inte görbart med smart-telefonerna där jag är rädd att sitta sönder displayen ;o)

Jeans-fodralet är förresten fodrat med det rosa-blommiga tyg som ni ser som bakgrund! Riktigt fint var det!

Mönster:
Helt eget och anpassat efter min egen telefon

Material:
Lapptäckstyger som jag köpte på syfestivalen i Älvsjö (men jag kommer inte ihåg hos vem det var jag köpte det)

Bäst just nu:
Att jag börjat sticka på en ny kofta (mönster och garn även det inköpt på syfestivalen :o)

2 kommentarer:

  1. Å, det är så fint, så fint! Har inte kommit mig för att prova än.

    SvaraRadera
  2. Snygg! Kul att stortjejen också ska börja sy :-) Jag kommer ihåg att man var lite orolig att sy sig o fingrarna *s* Kram Lina

    SvaraRadera